Tutorial #3 - Lær at montere en stikprop!

Tutorial #3 - Lær at montere en stikprop!

tutorial 3_1
Nu er vi nået til vores tredje tutorial! Efter at have vist, hvordan du skræller en tekstillledning og derefter at montere en pærefatning, vil vi i dag fokusere på at montere en stikprop: en let og hurtig opgave, som du nemt kan lære at udføre selv uden behov for en elektriker, så du sparer både tid og penge!

Først og fremmest er det vigtigt at præcisere, at der findes to typer af stikpropper. Vi vil fokusere på den to-benet europæiske stikprop, som anvendes i mange elapparater rundt om i hele Europa. Denne stikprop er uden jord og passer til vores 2x0.75 ledninger. Den er ikke polariseret, og kan derfor vende faserne begge veje og tilsluttes strøm uden problemer.

Det eneste, du behøver for at montere stikproppen er: En manuel skruetrækker, gerne med isoleret håndtag! Husk at slukke for strømmen, så du ikke udsættes for risiko for stød.
Start med, at afskille stiksproppen fjerne skruerne og når stikket er åbnet, fjernes kabelholderen, der er fastgjort med to skruer. Dette forhindrer stikket i at gå i stykker, når man hiver og rykker i det og sikre, at det forbliver intakt.
Fjern delen med ledningerne (vist med grøn farve på billedet) inde i stikket og løsn skruerne på klemmerne. Når du har gjort dette, er det tid til at sætte de afskællede ledninger inde i klemmerne: Hvis du ikke ved, hvor man gør dette, kan du læse mere i vores praktiske tutorials!
Når du har placeret ledningerne i de rette klemmer, skruer du klemmerne og sætter du kabelholderen på plads igen inde i stikket.
Du er næsten færdig. Det sidste, du behøver at gøre, er at samle stikket igen! Luk kabelholderen ved at skrue skruerne på plads igen inde i stikket. Sørg for, at kabelholderen er placeret ovenpå en del af ledningen, som ikke er blevet afskællet, så du er sikret mere stabilitet. Til sidst skal du skrue de ydre dele af stikket sammen igen. Så er du færdig: Du har lige monteret din stikprop!

Er det til at forstå? Lykkedes det for dig eller oplevede du nogen vanskeligheder? Del din oplevelse med os og fortæl os gerne, som altid, hvilke tutorials du ønsker at se i fremtiden!
Posted on 2018-03-23 by Vejledning

Blog arkiver

Blog kategorier

Recently Viewed

No products

Menu