Chat with us, powered by LiveChat

Tutorial #5 - Lær at montere en pærefatning i metal!

tutorial 5_1
I Creative-Cables katagolet er der mere end 150 forskellige modeller af tekstilledninger>, som findes i et stort udvalg af former, materialer og ikke mindst massevis af farver! Da vores målsætning er at skabe unikke og kreative lamper og lysdesign, forhandler vi også komponenter, der sammen med tekstilledningen skaber en lampe efter dine ønsker. Du finder således over 120 forskellige lampeskærme på vores webside . Find din favorit eller den lampeskærm, som passer bedst til dine ledninger.!

Præcis ligesom vores ledninger, finder du pærefatningssæt i mange forskellig farver og materialer: fra klassisk keramik til farverige silikone-modeller, fra Scandinavisk træ til simpel termoplast. Især træ og termoplast spiller en stor rolle, da mange af vores sæt består af en ekstern genstand, der sættes sammen med en sådan type pærefatning , Det er derfor vigtigt at vide, hvordan man samler denne type af pærefatning, da man anvender samme fremgangsformåde til de mange forskellige sæt!

I vores femte tutorial, vil vi vise , hvordan man montere en hætte på en pærefatning. Det første, du skal gøre, er at afmontere pærefatningen og adskille alle dens dele, som vist på billedet. Som allerede vist i en af vores tutorials lær at tilslutte en simpel pærefatning, vil bagsiden med anslutningerne blive synlige, når pærefatningens cyliderformede front, den separate kabelholder og metallic shortcut er blevet skilt ad.

For at separere anslutningerne fra låget, skal du blokere låsemekanismen, hvis formål er at forhindre den øverste omløbsring i at løsne sig, når pæren skrues ud af pærefatningen. Det gøre du vil at løfte metaldelen inden i fatningen med en skruetrækker, indtil det passerer plastikdelen på pærefatningen. Som altid skal du af sikkerhedsmæssige årsager altid sørge for at udføre dette MED STRØMMEN AFBRUDT.

Nu skal du indsætte den ledning, du tidligere afisolerede (du husker vel, hvordan du afskrællede en tekstilledning?) i først lampeholderen, så igennem hullet til metalhætten og til sidst på bagsiden af pærefatningen. Dernæst skal du placere kobbertrådene i klemmerne og skru dem fast med en skruetrækker.
Skub anslutningerne på plads i låget på bagsiden af pærefatningen og sørg for ikke at aktivere låsemekanismen.: Du behøver bare at dreje anslutningsdelen i den modsatte retning end før. Skru det glatte plastikcylider på og slut af med at tilslutte ledningen.
Nu er der kun en enkelt ting tilbage:: Montering af en ydre metalhætte! TIl dette behøver du bare at sætte metalhættens nedover kabelholderens gevind, som findes på bagsiden af pærefatningen og fastgøre skruerne på kabelholderen. Således vil hætten sidde helt fast og fastlåst mellem kabelholderen og pærefatningen, og tekstilledningen løsner sig ikke!
Pærefatninger med metalhætter sælges ikke kun med plastik cylinderformede kabelholdere, som vist på billederne i vores tutorial, men også med en cylinderformet kabelholder. Men ingen grund til panik: Du monterer pærefatningerne på samme måde. Den eneste forskel er måde, hvorpå man strammer kabelholderen. Dette kan du lære i en af vores andre tutorials!

Er du klar? Lykkedes det dig eller havde du vanskeligheder? Del dine oplevelser med os i kommentarfeltet og fortæl os gerne, som altid, hvilke tutorials, du gerne vil se næste gang!
Posted on 2018-03-23 by Vejledning

Blog kategorier

Menu